Pelet Yakıtlı Soba Sistemleri

Pelet Yakıtlı Soba Sistemleri



PELET NEDİR?

Pelet, biyokütlenin sıkıştırılmasıyla oluşturulan bir yakıt türüdür. Genellikle ahşaptan yapılırlar, ancak tarımsal atıklardan, gıda atıklarından, mahsullerden ve keresteden yapılmış olanları da bulabilirsiniz.

Odun peletleri, genellikle endüstriyel bir yan ürün olarak toplanan atık talaştan yapılır. Mobilya ve diğer ahşap ürünler için üretim süreçleri, talaş toplamak için en iyi yerlerdir, ancak hindistancevizi kabukları ve kütük işleminden atılan dalların uçları da dahil olmak üzere kullanılabilecek diğer doğal maddelerdir. Talaş, bir pelet şekli oluşturmak için sıkıca sıkıştırılır.

Peletler küçük olduğundan ve düzgün bir boyut ve şekle sahip olduklarından, bir brülöre veya burguya tam olarak beslenmek için mükemmeldirler. Yakıtın sıkıştırılmış özellikleri aynı zamanda peletlerin nispeten yoğun olduğu ve bu nedenle depolanması ve bir yerden diğerine taşınması için kompakt oldukları anlamına gelir. Küçük boyutları, bir tanker gibi büyük bir araçtan bir depolama silosuna veya benzerlerine toplu olarak kolayca üflenmelerini sağlar.

Peletler, bir pelet yakma ocağında ısı üretmek için gerekli olan yakıt parçalarıdır. Peletler bir hazneye beslenir ve farklı sobalar bir seferde farklı miktarlarda pelet tutabilir.

 

PELET SOBALARI: NASIL ÇALIŞIRLAR

  • Pelet sobaları evinize monte edildiğinde basit görünebilir, ancak aslında ısıyı ve peletlerin yanma hızını kontrol edebilmenizi sağlamak için karmaşık bir çalışma yöntemine sahiptirler.
  • Bir hazne peletlerle doldurulur. Peletler, arzın yenilenmesi gerekene kadar hazneden yavaşça alınacaktır.
  • Hazneye bir burgu bağlanır ve peletleri hazneden yanma odasına yavaşça besler. Termostatı olan bir soba seçerseniz, besleme hızı yangının ne kadar sıcak yandığını belirleyecektir. Daha yavaş burgu hızları, peletleri daha yavaş vererek daha yumuşak bir ısı verirken, daha hızlı bir burgu hızı, yangının daha sıcak olabileceği anlamına gelir.
  • Yanma odası bir yangın kabı veya bir brülör halkası içerir ve burgu peletleri teslim ettiği yerdir. Alevi korumak için yanma odasına hava üflenir. Bazı pelet sobaları kendiliğinden tutuşan bir aleve sahipken, manuel ateşlemeye sahip birçok ürün de vardır.
  • Isı eşanjörü yanma odasına bağlanır. Odadan gelen hava ısı eşanjörüne üflenir ve konveksiyon akımı ısı eşanjöründen sıcak hava gönderir. Hava daha sonra odaya geri döner, ancak ısıtılır
  • Sulu kalorifer tesisatına adapte edilen modellerde mevcuttur.
  • Oda içerisinde radyatör v.b ısıtıcılar olmadığından dolayı arzu edildiği gibi dekor yapılma imkanı sağlar.
  • Bina zemininin tamamına izolasyon yapılmadığından katlar arasında ısı yalıtımı ve ses geçirimsizliği sağlanmaktadır.


Bizi Arayın